Inima Νεγκόσκα Ροζέ

Οίνος Ροζέ Ξηρός Ποικιλιακός

Χαρακτηριστικά

Διαυγές ρόδινο χρώμα με σομόν ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα λουλουδιών και βανίλιας, σε συνδυασμό με νότες κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Στο στόμα είναι πληθωρικό, με αντίστοιχο αρωματικό χαρακτήρα, κομψή αίσθηση οξύτητας και πλούσια γεύση.

Ένα ροζέ κρασί με ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Οινοποίηση

Ροζέ οίνος που παράγεται με τη μέθοδο της αφαίμαξης. Τα σταφύλια απορραγίζονται και μεταφέρονται σε δεξαμενή όπου εφαρμόζεται ισχυρή ψύξη. Η εκχύλιση λαμβάνει χώρα για μερικές ώρες και στη συνέχεια ο χυμός ελεύθερης ροής απολασπώνεται ελαφρά και εμβολιάζεται με επιλεγμένο
στέλεχος ζυμομύκητα. Ακολουθεί η αλκοολοκή ζύμωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Μετά το πέρας της ζύμωσης ο νεαρός οίνος παραμένει για έξι περίπου μήνες στα βαρέλια σε επαφή με της λεπτές οινολάσπες πριν την εμφιάλωση του.

Στη βλάχικη τοπική διάλεκτο του Μετσόβου, ίνιμα θα πει καρδιά. Για το Κατώγι Αβέρωφ το νόημα της λέξης Inima είναι βαθύτερο και ουσιαστικότερο. Εκφράζει την ψυχή και αποτυπώνει τη διάθεση, το κέφι και το μεράκι όλων των ανθρώπων που συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής των κρασιών.

Ποικιλίες

Νεγκόσκα

Συνοδεύει

Πιάτα με βάση το βάση κρέας ως εναλλακτική στο κόκκινο κρασί.

Ξενοδοχείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 44200
Τηλ.: +30 26560 42505
Φαξ: +30 26560 42554

WEBSITE

Οινοποιείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 442 00
Τηλ.: +30 26560 31490
Φαξ: +30 26560 42397

WEBSITE

Γραφείο Αθηνών

Μαραθωνοδρόμου 59, TK 15452
Τηλ: +30 210-6778244
Φαξ: +30 210-6715543

E-MAIL
Book online