Ζήστε την εμπειρία Κατώγι Αβέρωφ

Απολαύστε τα κρασιά στο τόπο παραγωγής τους, συνδυάστε τα με τοπικά εδέσματα, αισθανθείτε τα αρώματα της αλκοολικής ζύμωσης, ακολουθείστε τη διαδρομή της ωρίμανσης μέσα στα κελάρια και ξεκουραστείτε στο ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ, σε μία απόλυτα οινική απόδραση.

Οινοποιείο

Το οινοποιείο διαθέτει όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό που απαιτείται για την παραγωγή και εμφιάλωση κρασιού. Στα κελάρια του φιλοξενούνται πάνω από 1200 δρύινα βαρέλια, όπου ωριμάζουν τα κόκκινα κρασιά, ενώ στην κάβα του υπάρχουν σπάνιες συλλεκτικές φιάλες.

Πέρα όμως από την παραγωγική διαδικασία, το οινοποιείο είναι ανοικτό στο κοινό προσφέροντας μια μοναδική «κατάδυση» στον κόσμου του κρασιού. Με χρήση ποικίλων οπτικοακουστικών μέσων, τη συμβολή ποικίλων καλλιτεχνικών παρεμβάσεων, και ακολουθώντας μία πρωτότυπη ξενάγηση, το οι επισκέπτες γνωρίζουν την ιστορία του οινοποιείου και τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού.

Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο καθημερινά από τις 10πμ ως τις 4μμ.

Η ξενάγηση διαρκεί 30 λεπτά και περιλαμβάνει: Επίσκεψη στα κελάρια του ιστορικού οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ μέσα από ένα θεατρικά στημένο σκηνικό. Παρακολούθηση video προβολών με τα διάφορα στάδια παρασκευής του κρασιού και την ιστορία πίσω από το Κατώγι Αβέρωφ.

H τελευταία ξενάγηση ξεκινάει στις 3μμ.

Για ομαδικές επισκέψεις και γευστική δοκιμή κρασιών είναι απαραίτητη η κράτηση.
Για κρατήσεις και πληροφορίες:
Τ: 2656031490
Ε: winery@katogiaveroff.gr
 
Γευστικές Δοκιμές
Προηγούμενη κράτηση απαραίτητη έως μια ημέρα νωρίτερα

Ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ

Πρότυπο οινοτουριστικής μονάδας στην Ελλάδα, το ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008, με τη φιλοδοξία να συνδυάσει τον κόσμο του οίνου με την τέχνη και τη ζεστή φιλοξενία σ’ ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.

Τα 15 δωμάτια του ξενοδοχείου, με θέα στο οινοποιείο ή στο μετσοβίτικο τοπίο, διακρίνονται σε κόκκινα και λευκά, όπως και τα κρασιά μας, και είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Ποτήρια γεμάτα κρασί, έργα τέχνης που κοσμούν όλους τους χώρους, αρώματα μούστου, τζάκια αναμμένα και πρόσωπα χαμογελαστά συνθέτουν την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου μας. Η διακριτική πολυτέλεια και η σύγχρονη αισθητική χαρακτηρίζουν τους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ στοιχεία τοπικής παράδοσης αφομοιώνονται σ’ έναν αέρα μεσογειακής κομψότητας. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρει εκλεκτά εδέσματα βασισμένα σε συνταγές της τοπικής κουζίνας με έμφαση στα υλικά της περιοχής, και εντείνει την οινική απόλαυση μέσα από τον κατάλληλο συνδυασμό τους με τα κρασιά του οινοποιείου.

Πινακοθήκη

Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ είναι μουσείο Νεοελληνικής τέχνης. Περιέχει έργα Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και 20ου αιώνα. Τα περισσότερα από τα έργα της μόνιμης έκθεσης της Πινακοθήκης προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Ευάγγελου Αβέρωφ.

Σε μόνιμη έκθεση ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει 250 αντιπροσωπευτικά έργα όλων των μεγάλων μας δημιουργών των τελευταίων δύο αιώνων: Λύτρας, Γύζης, Τσόκος, Μποκατσιάμπης, Ράλλης, Ξυδιάς, Πανταζής, Βολανάκης, Προσαλέντης, Αλταμούρας, Χατζής, Λεμπέσης, Ιακωβίδης, Σαββίδης, Ροϊλός, Παρθένης, Μαλέας, Οικονόμου, Γεραλής, Γερμενής, Αραβαντινός, Φλωρά-Καραβία, Βυζάντιος, Κογεβίνας, Τσίγκος, Σπυρόπουλος, Κοντόπουλος, Νικολάου, Χατζηκυριάκος - Γκίκας.

Η ξενάγηση στην πορεία της νεοελληνικής τέχνης και τις κυριότερες τάσεις της φτάνει ως τις μέρες μας με έργα σύγχρονων δημιουργών όπως του Μαλάμου, Μόραλη, Μπότσογλου, Μουστάκα, Πανιάρα, Πρέκα, Σόρογκα, Σπεράντζα, Τέτση, Φασιανού και άλλων.

Οργανωμένες ξεναγήσεις για το κοινό πραγματοποιούνται καθε Παρασκευή και Σαββατο στη 1μμ.

WEBSITE

Ξενοδοχείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 44200
Τηλ.: +30 26560 42505
Φαξ: +30 26560 42554

WEBSITE

Οινοποιείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 442 00
Τηλ.: +30 26560 31490
Φαξ: +30 26560 42397

WEBSITE

Γραφείο Αθηνών

Μαραθωνοδρόμου 59, TK 15452
Τηλ: +30 210-6778244
Φαξ: +30 210-6715543

E-MAIL