Τσίπουρο

Χαρακτηριστικά

Διαυγές, με καθαρό διακριτικό άρωμα και λεπτή μαλακή γεύση.

Παραγωγή:

Η διαδικασία της παραγωγής ξεκινά με τη ζύμωση των στεμφύλων η οποία λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Με το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης τα στέμφυλα διατηρούνται σε χαμηλή θερμοκρασία και αδρανές περιβάλλον, στις ψυχώμενες ανοξείδωτες δεξαμενές, με τη χρήση αζώτου, αποφεύγοντας έτσι την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Τα ζυμωμένα στέμφυλα οδηγούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα, προς απόσταξη, σε χάλκινους άμβυκες με κλασματική στήλη, όπου διαχωρίζονται τα κλάσματα της κεφαλής της καρδιάς και των ουρών. Τέλος το απόσταγμα αραιώνεται με υπερκαθαρό νερό από αντίστροφη ώσμωση ώστε να είναι απαλλαγμένο από χλώριο, άλατα και βαρέα μέταλλα.

Κυκλοφορεί σε φιάλες 500ml και 200ml.

Στέμφυλα

Τα στέμφυλα προέρχονται κατά αναλογία από τα σταφύλια που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή της σειράς κρασιών Κατώγι Αβέρωφ και συγκεκριμένα 40% Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρό, 40% Κατώγι Αβέρωφ Λευκό, 20% Κατώγι Αβέρωφ Ροζέ

Συνοδεύει

Μεζέδες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπως αλίπαστα, ξιδάτα θαλασσινά και πικάντικα λουκάνικα.

Ξενοδοχείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 44200
Τηλ.: +30 26560 42505
Φαξ: +30 26560 42554

WEBSITE

Οινοποιείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 442 00
Τηλ.: +30 26560 31490
Φαξ: +30 26560 42397

WEBSITE

Γραφείο Αθηνών

Μαραθωνοδρόμου 59, TK 15452
Τηλ: +30 210-6778244
Φαξ: +30 210-6715543

E-MAIL
Book online