Κατώγι Αβέρωφ Ροζέ

Οίνος Ροζέ Ημίξηρος, Ποικιλιακός

Χαρακτηριστικά

Απαλό τριανταφυλλί χρώμα, αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων, με κυρίαρχες νότες κερασιού και φράουλας. Διακρίνεται για την λεπτή και ισορροπημένη γεύση του, και την πολύ ευχάριστη επίγευσή του.

Οινοποίηση

Ο τρύγος των σταφυλιών ορίζεται με βάση τη φαινολική και τεχνολογική τους ωρίμανση και ακολουθεί άμεση μεταφορά τους στο οινοποιείο. Ελαφρός εκραγισμός, έκθλιψη και παραμονή του χυμού με τα στέμφυλα για τριάντα περίπου ώρες με παράλληλη διαβροχή τους. Στην συνέχεια μόλις ο χυμός αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα διαχωρίζεται από τα στέμφυλα, τα οποία πιέζονται ελαφρώς. Ακολουθεί απολάσπωση του γλεύκους και άμεσος εμβολιασμός. Στα 12 περίπου γραμμάρια σακχάρου στο λίτρο γίνεται διακοπή της ζύμωσης με τη βοήθεια ισχυρής ψύξης. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ζύμωσης δεν ξεπερνά τους 14 °C.

Ημίξηρο ροζέ από Ξινόμαυρο. Κοσμοπολίτικο. Εξαιρετικό με μεσογειακή κουζίνα αλλά και με πικάντικα μεξικάνικα

Ποικιλίες

Ξινόμαυρο

Συνοδεύει

Λευκά κρέατα, ζυμαρικά, πιάτα με γλυκίζουσες σάλτσες, και πιάτα όπου κυριαρχεί σάλτσα ντομάτας. Ταιριάζει με τα περισσότερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, δοκιμάστε το ωστόσο και με πιάτα της κινέζικης κουζίνας. Θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Ξενοδοχείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 44200
Τηλ.: +30 26560 42505
Φαξ: +30 26560 42554

WEBSITE

Οινοποιείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 442 00
Τηλ.: +30 26560 31490
Φαξ: +30 26560 42397

WEBSITE

Γραφείο Αθηνών

Μαραθωνοδρόμου 59, TK 15452
Τηλ: +30 210-6778244
Φαξ: +30 210-6715543

E-MAIL
Book online