Gardina

Απόσταγμα Οίνου

Χαρακτηριστικά

Διαυγές, με καθαρό διακριτικό άρωμα βοτάνων και λουλουδιών (δεντρολίβανο και αγιόκλιμα) μαζί με νότες καφέ και σοκολάτας. Εχει απαλή γεύση έντονης συμπύκνωσης και επίγευση μεγάλης διάρκειας.

Παραγωγή:

Η διαδικασία της παραγωγής ξεκινά με τη ζύμωση των σταφυλιών η οποία λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές με αυτόχθονες ζύμες. Στη συνέχεια ο σταφυλοπολτός παραμένει σε ψυχώμενες δεξαμένες, σε θερμοκρασία 8°C, και σε αδρανή ατμόσφαιρα αζώτου, για 6 μήνες. Μετά το πέρας των έξι μηνών ο ζυμωμένος σταφυλοπολτός οδηγείται στο πιεστήριο και ο οίνος που προκύπτει αποστάζεται σε χάλκινους άμβυκες με κλασματική στήλη, όπου διαχωρίζονται τα κλάσματα της κεφαλής της καρδιάς και των ουρών. Στη συνέχεια, το απόσταγμα αραιώνεται με υπερκαθαρό νερό από αντίστροφη ώσμωση ώστε να είναι απαλλαγμένο από χλώριο, άλατα και βαρέα μέταλλα. Το υπερκαθαρό νερό επιτρέπει στα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά να αναδείξουν όλο το φάσμα και την έντασή τους. Τέλος, παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές για άλλους έξι μήνες με ελεγχόμενη παρουσία οξυγόνου προκειμένου να αποκτήσει πιο στρογγυλή γεύση και να αναπτύξει το αρωματικό του δυναμικό.

Κυκλοφορεί σε φιάλη 500ml.

Στέμφυλα

Γκουντάμπα (ερυθρή), Ντόπιο Πρώιμο Μετσόβου (ερυθρή), Βλαχαβόνα (κλωνός Ντεμπίνας) και Πυκνοάσσα.

Συνοδεύει

Μεζέδες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Εναλλακτικά, σιροπιαστά γλυκά όπως μπακλαβά και καρυδόπιτα. Ολοκληρώνει εντυπωσιακά ένα πλούσιο γεύμα.

Ξενοδοχείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 44200
Τηλ.: +30 26560 42505
Φαξ: +30 26560 42554

WEBSITE

Οινοποιείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 442 00
Τηλ.: +30 26560 31490
Φαξ: +30 26560 42397

WEBSITE

Γραφείο Αθηνών

Μαραθωνοδρόμου 59, TK 15452
Τηλ: +30 210-6778244
Φαξ: +30 210-6715543

E-MAIL
Book online