Rossiu di Munte Pinot Noir

Οίνος Ερυθρός Ξηρός Ποικιλιακός

Χαρακτηριστικά

Κρασί ρουμπινί χρώματος, με βιολετί ανταύγειες. Τόσο αρωματικά όσο και γευστικά εκφράζει το φρουτώδη χαρακτήρα της ποικιλίας σε συνδυασμό με γήινες αρωματικές νότες, νότες μπαχαρικών και τριαντάφυλλου. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή του και τη δροσερή οξύτητά του, που το καθιστά ιδιαίτερα απολαυστικό με φαγητό.

Οινοποίηση

Εκραγισμός, έκθλιψη και εκχύλιση διάρκειας έως και μετά το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε συνολικά 27 ημέρες. Κατά την διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν 2 εμβαπτισμοί του «καπέλου» την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης διατηρήθηκε μεταξύ 15º και 25ºC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγήθηκε για ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων (Nevers, Light Toasting) όπου παρέμεινε με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίστηκε για ακόμη 21 μήνες.

Rossiu di Munte: Κόκκινο του Βουνού στην βλάχικη τοπική διάλεκτο
Εκφραστικό Pinot Noir με έντονο το αποτύπωμα της περιοχής του
Περιορισμένης κυκλοφορίας

Ποικιλίες

Pinot Noir

Συνοδεύει

Τα πιο ιδιαίτερα κρέατα, όπως κυνήγι, αγριογούρουνο, αλλά και σαλιγκάρια.

Ξενοδοχείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 44200
Τηλ.: +30 26560 42505
Φαξ: +30 26560 42554

WEBSITE

Οινοποιείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 442 00
Τηλ.: +30 26560 31490
Φαξ: +30 26560 42397

WEBSITE

Γραφείο Αθηνών

Μαραθωνοδρόμου 59, TK 15452
Τηλ: +30 210-6778244
Φαξ: +30 210-6715543

E-MAIL
Book online