
Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρός
Οίνος Ερυθρός Ξηρός Ποικιλιακός
Χαρακτηριστικά
Σύνθετο διαυγές κόκκινο χρώμα, με πλούσιες και ελκυστικές ανταύγειες. Στη μύτη συνδυάζει αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες μπαχαρικών και δέρματος. Κρασί με ιδιαίτερη ισορροπία και απαλή, γεμάτη αίσθηση στο στόμα, που αφήνει μία μακριά απολαυστική επίγευση.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή οίνοποίηση με προζυμωτική εκχύλιση για το Merlot και το Αγιωργίτικο και μεταζυμωτική εκχύλιση για το Cabernet. Θερμοκρασίες ζύμωσης έως 28οC. Ο νέος οίνος παλαιώνει για περίπου 12 μήνες σε βαρέλια από Γαλλική και Αμερικάνικη δρυ.
Εμβληματικό κρασί, το πρώτο premiun κρασί στην Ελλάδα. Παράγεται αδιάλλειπτα από το 1963. Πολύ φιλικό προς το φαγητό.
Ποικιλίες
Συνοδεύει
Κρέατα μαγειρευτά, μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, αλλαντικά
Βραβεία
-
Bronze Decanter Awards 2023Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρός 2020
-
Bronze TIWC 2023Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρός 2020
-
Bronze Texsom IWA 2023Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρός 2020
-
Gold Asia Trophy 2022Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρός 2019
-
Silver Texsom IWA 2022Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρός 2019
-
Bronze Texsom IWA 2021Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρός 2018
-
Bronze Decanter Awards 2021Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρός 2018