Inima Νεγκόσκα

Οίνος Ερυθρός Ξηρός Ποικιλιακός

Χαρακτηριστικά

Ζωηρό κόκκινο χρώμα με βυσσινί ανταύγειες. Στον αρωματικό του χαρακτήρα διακρίνονται νότες κόκκινων φρούτων με έμφαση στα σμέουρα και στα μύρτιλα, σε συνδυασμό με γήινα αρώματα. Στο στόμα παρουσιάζει πλούσια νεανικά χαρακτηριστικά. Είναι εξίσου αρωματικό, με κομψή αίσθηση οξύτητα και πληθωρική γεύση. Ένα κρασί με γοητευτική προσωπικότητα και έντονη φρουτώδη επίγευση.

Οινοποίηση

Προζυμωτική εκχύλιση σε θερμοκρασία 12 - 15οC για επτά ημέρες. Στη συνέχεια ακολουθεί ζύμωση για είκοσι περίπου ημέρες σε θερμοκρασίες 25 – 30οC. Ο νέος οίνος μεταφέρεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 lt, για την πραγματοποίηση της μηλογαλακτικής ζύμωσης, όπου και παραμένει με τις λάσπες του για διάστημα δύο μηνών. Μετά το πέρας της μηλογαλακτικής ακολουθεί απολάσπωση και συνέχεια της παλαίωσης για ακόμα έξι μήνες.

Στη βλάχικη τοπική διάλεκτο του Μετσόβου, ίνιμα θα πει καρδιά. Για το Κατώγι Αβέρωφ το νόημα της λέξης Inima είναι βαθύτερο και ουσιαστικότερο. Εκφράζει την ψυχή και αποτυπώνει τη διάθεση, το κέφι και το μεράκι όλων των ανθρώπων που συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής των κρασιών.

Ποικιλίες

Νεγκόσκα

Συνοδεύει

Απολαύστε το με πιάτα αλλαντικών και κρέατα σχάρας.

Ξενοδοχείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 44200
Τηλ.: +30 26560 42505
Φαξ: +30 26560 42554

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οινοποιείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 442 00
Τηλ.: +30 26560 31490
Φαξ: +30 26560 42397

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραφείο Αθηνών

Μαραθωνοδρόμου 59, TK 15452
Τηλ: +30 210-6778244
Φαξ: +30 210-6715543

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ