Μάρε Ούρσα

Συλλεκτικό Κρασί Εσοδείας 2012 - Cabernet Sauvignon

Χαρακτηριστικά

Έντονο κόκκινο χρώμα με βυσσινί ανταύγειες. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, όπως κεράσια, σμέουρα και δαμάσκηνα, που συνδυάζουν νότες μπαχαρικών, βανίλιας, και καφέ. Στο στόμα εμφανίζεται μεστό και καλοδομήμένο, με πλούσιο σώμα, ισορροπημένο και κομψό, με ελαφρά ταννικό τελείωμα και μεγάλη επίγευση. Ιδανικό για παλαίωση, θα ωριμάσει όμορφα σε πλάγια θέση, σε μέρος σκοτεινό και με σταθερή θερμοκρασία.

Οινοποίηση

Κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης. Μετά τον εμβολιασμό εφαρμόζεται μακρά εκχύλιση, που μπορεί να ξεπεράσει και τις τέσσερις εβδομάδες, σε υψηλή θερμοκρασία που κυμαίνεται από 30 έως 33οC. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, ο νέος οίνος μεταφέρεται μαζί με τις λάσπες του σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου λαμβάνει χώρα η μηλογαλακτική ζύμωση. Ο οίνος περνά 12 έως 18 μήνες οξειδωτικής παλαίωσης, ενώ μετά την εμφιάλωση παραμένει για τουλάχιστον έξι μήνες στη φιάλη.

Η καφέ αρκούδα ζει στις πλαγιές της Πίνδου, περιδιαβαίνοντας μέσα από τα αμπέλια του Γινιέτς στο Μέτσοβο. Κάθε χρόνο δοκιμάζει τα σταφύλια, κόβοντάς τα με τρόπο ευγενικό σαν να’ ναι η κυρά του αμπελώνα. Ξέρει ότι πρέπει να περιμένει να ωριμάσουν και προετοιμάζεται για τον τρύγο, τη μεγάλη γιορτή του φθινοπώρου. Οι πατημασιές που αφήνει πίσω της προδίδουν το πέρασμα της. Το βράδυ πριν τον τρύγο, κάνει την τελευταία της μεγαλοπρεπή επίσκεψη για να απολαύσει τα πιο γλυκά, τα πιο μεστά, τα πιο εκλεκτά σταφύλια των βουνών.

Ποικιλίες

cabernet sauvignon

Συνοδεύει

Κρέατα σχάρας, κρέατα με κόκκινες σάλτσες και τυριά. Συνδυάζεται ιδανικά με μοσχαρίσια φιλέτα.

Ξενοδοχείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 44200
Τηλ.: +30 26560 42505
Φαξ: +30 26560 42554

WEBSITE

Οινοποιείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 442 00
Τηλ.: +30 26560 31490
Φαξ: +30 26560 42397

WEBSITE

Γραφείο Αθηνών

Μαραθωνοδρόμου 59, TK 15452
Τηλ: +30 210-6778244
Φαξ: +30 210-6715543

WEBSITE