Κτήμα Αβέρωφ Cabernet Sauvignon

Οίνος Ερυθρός Ξηρός ΠΓΕ Μέτσοβο

Χαρακτηριστικά

Έντονο κόκκινο χρώμα με βυσσινί ανταύγειες. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, όπως κεράσια, σμέουρα και δαμάσκηνα, που συνδυάζουν νότες μπαχαρικών, βανίλιας, και καφέ. Στο στόμα εμφανίζεται μεστό και καλοδομήμένο, με πλούσιο σώμα, ισορροπημένο και κομψό, με ελαφρά ταννικό τελείωμα και μεγάλη επίγευση. Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση.

Οινοποίηση

Κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης. Μετά τον εμβολιασμό εφαρμόζεται μακρά εκχύλιση, που μπορεί να ξεπεράσει και τις τέσσερις εβδομάδες, σε υψηλή θερμοκρασία που κυμαίνεται από 30 έως 33οC. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, ο νέος οίνος μεταφέρεται μαζί με τις λάσπες του σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου λαμβάνει χώρα η μηλογαλακτική ζύμωση. Ο οίνος περνά 12 έως 18 μήνες οξειδωτικής παλαίωσης, ενώ μετά την εμφιάλωση παραμένει για τουλάχιστον έξι μήνες στη φιάλη.

Κρασί Παλαίωσης. Προέρχεται από τον αμπελώνα Γινιέτς σε υψόμετρο 950-1050 μέτρα. Παραγωγή 300 κιλά σταφυλιών/στρέμμα

Ποικιλίες

cabernet sauvignion

Συνοδεύει

Κρέατα σχάρας, κρέατα με κόκκινες σάλτσες και τυριά. Συνδυάζεται ιδανικά με μοσχαρίσια φιλέτα.

Ξενοδοχείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 44200
Τηλ.: +30 26560 42505
Φαξ: +30 26560 42554

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οινοποιείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 442 00
Τηλ.: +30 26560 31490
Φαξ: +30 26560 42397

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραφείο Αθηνών

Μαραθωνοδρόμου 59, TK 15452
Τηλ: +30 210-6778244
Φαξ: +30 210-6715543

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ