Inima Αθήρι Ασύρτικο

Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλιακός

Χαρακτηριστικά

Λαμπερό ανοικτό κίτρινο χρώμα. Στην μύτη κυριαρχούν αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Στο στόμα είναι τραγανό με καλή οξύτητα, λιπαρό και με πολύ καλή επίγευση.

Οινοποίηση

Συν-οινοποίηση των δύο ποικιλιών. Προζυμωτική κρυοεκχύλιση στους 8οC για μία νύχτα. Ζύμωση του γλεύκους σε θερμοκρασίες μέχρι 15οC. Ο νέος οίνος ωριμάζει επάνω στις οινολάσπες του για τουλάχιστον 3 μήνες, πριν την εμφιάλωσή του.

Στη βλάχικη τοπική διάλεκτο του Μετσόβου, ίνιμα θα πει καρδιά. Για το Κατώγι Αβέρωφ το νόημα της λέξης Inima είναι βαθύτερο και ουσιαστικότερο. Εκφράζει την ψυχή και αποτυπώνει τη διάθεση, το κέφι και το μεράκι όλων των ανθρώπων που συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής των κρασιών.

Ποικιλίες

Αθήρι (60%)
Ασύρτικο (40%)

Συνοδεύει

Συνοδεύει λιπαρά ψάρια, καθώς και ζυμαρικά και άσπρα κρέατα.

Ξενοδοχείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 44200
Τηλ.: +30 26560 42505
Φαξ: +30 26560 42554

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οινοποιείο

Μέτσοβο, Τ.Κ. 442 00
Τηλ.: +30 26560 31490
Φαξ: +30 26560 42397

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραφείο Αθηνών

Μαραθωνοδρόμου 59, TK 15452
Τηλ: +30 210-6778244
Φαξ: +30 210-6715543

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ